Ziua Europei, marcată la Prefectură de zeci de elevi și profesori. Olimpicii, premiați cu diplome de prefect

IMG_20170509_095018Ziua Europei, marcată în fiecare an pe 9 mai, a fost sărbătorită la Instituția Prefectului Botoșani de zeci de elevi și cadre didactice, autorități locale. Printre participanți s-au numărat și olimpici botoșăneni, dar și o delegaţie din Franţa. Prefectul județului, Dan Șlincu,a dat citire mesajului premierului Sorin Grindeanu, cu ocazia Zilei Europei, după care a vorbit despre semnificaţia zilei de 9 mai muzeograful Florin Ştirbăţ, de la Muzeul Judeţean.

like facebookDeclaraţia Schuman a fost citită de Manuela Hluşcu, elevă în clasa a XI-a H la Colegiul Naţional „A. T. Laurian”, iar invitaţii din Franţa au susţinut o prezentare despre literatura europeană şi educaţia pentru cetăţenie.

Pentru participarea la eveniment dar şi pentru rezultatele obţinute la diferite concursuri, elevii au primit diplome din partea prefectului.  Diplome au primit şi elevii Şcolilor nr. 6 şi nr. 7, care au trimis aproximativ 50 de desene cu tematici legate de Ziua Europei, expuse pe coridoarele Instituţiei Prefectului.

Tot pe 9 mai, s-a sărbătorit şi împlinirea a 140 de ani de la Declaraţia de Independenţă şi 72 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

IMG_20170509_095924 (1)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *