Huncă: „Mai multe fonduri europene pentru educație și cercetare”

mihaela hunca- camera deputatilorDeputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că domeniul educației și cercetării din țara noastră va beneficia de investiții importante în următorii patru ani, ca urmare a adoptării de către Guvern a condițiilor de implementare a proiectelor europene finanțate prin Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European și Norvegian.

Vom avea la dispoziție 502,5 milioane de euro pentru investiții în educație, în special în inovare, cercetare și competitivitate, dar și pentru incluziune socială și combaterea sărăciei, mediu, justiție și afaceri interne. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene va gestiona toate programele pentru finanțarea obiectivelor din toate aceste domenii, astfel încât să nu mai fie blocaje birocratice din cauza procedurilor interne pe care le are fiecare instituție publică”, a declarat Mihaela Huncă.

În primul trimestrul din acest an România a primit cu 899% mai multe fonduri de la Comisia Europeană față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp a crescut gradul de ocupare al populației cu 62.000 locuri de muncă noi în primele 2 luni din 2017.

Am promis că vom debloca fondurile europene și vom crește absorbția acestora și ne-am ținut de cuvânt. De asemenea, am spus că vom crea noi locuri de muncă și ne-am îndeplinit și această promisiune. Cel mai important lucru este că prin investițiile care se vor realiza în învățământ vom susține dezvoltarea tinerilor cercetători și astfel vom aduce plusvaloare în economia românească”, a completat deputatul social-democrat botoșănean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *