90 de mii de tone de deșeuri au rămas la depozitul temporar de la Rediu. Primăria Botoșani face demersuri la Ministerul Mediului

gunoiPrimăria Botoșani a făcut o adresă către Ministerul Mediului prin care solicită ca depozitul de deșeuri temporare din zona Rediu să fie închis la fața locului. Și asta întrucât costurile de relocare a deșeurilor la Depozitul Stăuceni ar însemna cheltuieli de 3 milioane de euro. Potrivit directorului societății Urban Serv Botoșani, Simion Drelciuc, la spațiul de stocare temporară de la Rediu există 90 mii de tone de deșeuri.

like-facebookSe așteaptă punctul de vedere al ministerului ținând cont că situația nu este singulară la Botoșani, situația este generală în întreaga țară.  Costurile ar fi enorme. În baza unei hotărâri de Consiliu Local de anul trecut, prin care s-a angajat să suporte cheltuielile de relocare dacă va trebui să facem relocare, am fost obligați prin acea hotărâre să contactăm o firmă specializată care să facă o evaluare a costurilor. A fost făcută evaluarea respectivă, am trimis raportul cu toate costurile către CL și suntem în faza în care funcție de răspunsul dat de Ministerul Mediului se va adopta soluția mai ieftină și care îndeplinește condițiile de mediu. Dacă facem comparație cât ne-ar costa relocarea cu cât ne-ar costa închiderea la fața locului, mai ieftină este varianta a doua”, a menționat Drelciuc.

 

 

2 thoughts on “90 de mii de tone de deșeuri au rămas la depozitul temporar de la Rediu. Primăria Botoșani face demersuri la Ministerul Mediului

  1. poate spuneti de ce nu ati folosit cele 90000 tone la inchiderea depoziului de deseuri Botosani , amplasat alaturat de cel in discutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *