Doi dintre funcționarii publici trimiși în judecată în dosarul ”Uvertura Mall” ar putea fi suspendați din funcții. Ce spune primarul Flutur

catalin flutur 17Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că partea de judecată reprezintă lucrul cel mai normal care ar trebui să se întâmple în dosarul Uvertura Mall, pentru a vedea cine are dreptate şi cine nu are dreptate în acest caz. Edilul a menționat că nu a obținut un folos direct personal din această afacere și că trimiterea în judecată a altor patru angajați ai Primăriei Botoșani nu afectează activitatea instituției. Potrivit lui Flutur, cel mai probabil doi dintre funcționarii incriminați în dosar, secretarul Ioan Apostu și șeful serviciului Edilitare, Cezar Puiu, ar putea fi suspendați pe perioada judecatei, după care să revină în drepturi.

like facebookNu ne afectează această decizie. Noi ne facem treaba în continuare la Primărie. Eu nu comentez în niciun fel cursul proceselor. Din ce ştiu eu în momentul de faţă, doar doi sunt funcţionari publici. În momentul de faţă este adoptată o lege de Parlamentul României prin care cei doi funcţionari publici nu mai au o prtoblemă cu această speţă, dar legea trebuie promulgată şi de preşedinţie. Eu am ales să nu dau niciodată declaraţii în acest dosar. Dacă nu dai declaraţii, asta nu înseamnă că nu faci memoriu. Sunt nişte lucruri pe care eu şi colegii mei le-au depus în timp. E un lucruri de normalitate şi cred că va arata cine are dreptate sau nu”, a menționat Flutur.

Primarul municipiului a mai spus că speţa este relativ simplă, pentru că este vorba de nişte hotărâri succesive de consiliu din perioada respectivă, care trebuiau duse la îndeplinire. El a mai precizat că nu a primit nicio decizie oficială vizavi de trimiterea în judecată.

Au fost hotărâri de consiliu succesive de altfel, începând de la domnul primar Cojocaru, domnul primar Egner şi în perioada în care am fost eu primar prin care organizările de şantier erau taxate la un preţ mai mic, pentru că asta înseamnă autonomie locală, să încurajăm noi şantierele. Nu am inventat noi roata. Deciziile noastre, atât administrative, cât şi economice, au fost verificate şi nu s-au găsit deficienţe. Au fost verificate de către cei care au avut obligaţia legală să le verifice. Noi nu am primit nicio decizie oficială. Deocamdată noi vorbim de un comunicat. În afară de acel comunicat, încă nu avem alte date”, a mai spus Cătălin Flutur.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, joi, trimiterea în judecată a primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, precum şi a altor patru funcţionari din primărie. Este vorba despre Adriana Zăiceanu, director executiv în cadrul Primăriei, Constantin Cezar-Puiu, şef Serviciu Patrimoniu, Mihaela Gontniac, jurist şi Ioan Apostu, secretar ul instituţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *