Cum vor fi noile chirii la ANL-urile din Botoșani, de la 1 mai

anl botosaniBotoșănenii vor plăti chirii mai mici la locuințele ANL, din 1 mai. Florinel Gornea, directorul Locativa, a declarat că au fost făcute simulări de calcule pentru noile chirii, iar acestea vor fi de peste două ori mai mari decât cele de anul trecut, însă cu mult mai mici decât cele stabilit la 1 ianuarie 2017.

Reprezentantul Locativa a mai spus că se așteaptă normele metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență de modificare a Legii ANL, după care se va face un cașcul exact.

like-facebookAstfel, pentru o garsonieră noile chirii vor fi în jurul sumei de 130-140 de lei, față de 300 de lei cât ajunseseră după majorarea din ianuarie. La un apartament cu două camere chiriile vor fi de aproximativ 200 de lei, iar la un apartament cu patru camere vor de circa 250 de lei, față de 840 de lei cât sunt acum, în unele cazuri.
La cei care aveau înainte la garsoniere 58-60 de lei conform noilor precizări prevăzute în OUG  vor ajunge chiriile undeva la 130-140 de lei. Era prea spectaculoasă acea mărire din ianuarie, la o gasonieră ajungea la 300 de lei chiria. Cum apar normele le și aplicăm noile chirii. Vedem ce scrie în norme. În Hotărîre se pecizează că nu mai este nevoie de Hotărâre de Consiliu Local, dar să vedem ce scrie și în norme. Dacă este nevoie de avizul organzelor locale îl obținem imediat”, a declarat Florinel Gornea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *