Întâlnire între prefect şi şefii a două instituţii publice. Ce probleme au fost discutate!

directori deconcentrateDirectorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), au fost invitaţi miercuri, 3 mai, să participe la discuţii cu prefectul Dan Şlincu.

Directorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), au fost invitaţi azi, 3 mai 2017, să participe la discuţii cu prefectul Dan Şlincu.

Cu această ocazie, şefii instituţiilor deconcentrate au prezentat o parte din problemele cu care se confruntă, solicitând sprijinul Instituţiei Prefectului în soluţionarea acestora. O intervenţie a avut-o Minodora Vasiliu, directorul DSVSA, care a precizat că instituţia pe care o coordonează întâmpină dificultăţi în colaborarea cu Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, în sensul că bazele de date sunt actualizate cu mari întârzieri iar astfel apar situaţii în care DSVSA ajunge în situaţia de a gestiona documente semnate de persoane decedate.

Ar fi util un protocol cu Instituţia Prefectului şi Evidenţa Populaţiei. Dacă bazele de date ar fi actualizate către instituţia noastră măcar o dată pe an, ar fi foarte bine”, a fost părerea Minodorei Vasiliu, directorul DSVSA.

O nemulţumire a avut şi directorul APIA, care a susţinut că sunt fermieri ce nu pot depune încă cererile unice pentru obţinerea subvenţiilor în agricultură din cauza primarilor, care nu eliberează la timp adeverinţele solicitate.

Pe de altă parte, şi prefectul Dan Şlincu a avut câteva nemulţumiri, în urma sesizărilor primarilor. Astfel, reprezentantul guvernului în teritoriu a solicitat conducerii DSP să elibereze cu celeritate avizele către unităţile administrativ – teritoriale necesare depunerii de proiecte.

Vă rog să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a nu fi oameni nemulţumiţi, pentru a nu mai ajunge primari la Prefectură care să reclame activitatea din instituţii. În ce priveşte cele semnalate de directorul APIA, adresez un apel public în rândul tuturor edililor să răspundă cu celeritate solicitărilor fermierilor pentru eliberarea de adeverinţe”, a susţinut prefectul Dan Şlincu.

 

Sursa: comunicat Cancelaria prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *