Voluntari instruiţi de pompieri. Tinerii vor lucra alături de angajaţi ISU

pompieri voluntariÎncepând de sâmbătă, botoşănenii aflaţi în situaţii limită au o şansă în plus să depăşească momentul critic.
Acest fapt este posibil deoarece voluntarii botoşăneni au finalizat şi cea de-a doua etapă de pregătire din cadrul proiectului naţional „Salvator din pasiune”, respectiv cursul de acordare a primului ajutor de bază.

În urma lecţiilor predate cu profesionalism de către personalul SMURD, toţi cei 26 de cursanţi planificați in aceasta perioada au fost declaraţi admişi.
pompieri voluntari2Timp de o săptămână, aceştia şi-au însuşit legislaţia de acordare a primului ajutor de bază şi au dobândit cunoştinţe privind modul de accesare şi activare a sistemului de urgenţă prin numărul de apel unic de urgenţă 112.

Totodată, au învăţat cum să recunoască urgenţele cu risc vital şi să execute tehnicile şi manevrele de prim ajutor de bază în situaţii cu una sau mai multe victime.
În perioada următoare, aceştia vor face voluntariat în cadrul subunităţilor inspectoratului şi vor fi pregătiţi să participe la misiuni, alături de echipajele de prim ajutor.
Proiectul „Salvator din pasiune” urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

One thought on “Voluntari instruiţi de pompieri. Tinerii vor lucra alături de angajaţi ISU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *