Agent economic amendat cu 20.000 lei de polițiști. Vezi motivul!

politist cu spatelePoliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – I.P.J. Botoșani au desfășurat, joi, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Activităţile s-au desfăşurat în cooperare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în cazul unui agent economic din  comuna Stăuceni, judeţul Botoşani, care are ca principal obiect de activitate tăierea şi rindeluirea materialului lemnos, polițiștii au stabilit că peste 18 m.c. material lemnos, de diferite specii, nu aveau documente legale de provienienţă.

like facebookFaţă de agentul economic s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale, pentru săvârşirea a trei contravenţii silvice, prevăzute de Legea 171/2010, cu amendă în cuantum total de 20.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea faptică a cantităţii de 10,25 mc cherestea răşinoase, în valoare de 5.125 lei, precum şi confiscarea valorică în sumă de 949,9 lei aferentă cantităţii de 8,26 mc lemn de foc specia fag, fără documente legale de provenienţă, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean.

 

One thought on “Agent economic amendat cu 20.000 lei de polițiști. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *