FOTO! Două olimpiade naționale găzduite, săptămâna aceasta, de Botoșani. Deschiderea oficială, cu autorități și reprezentanți ai Ministerului Educației

deschidere olimpiada botosani10Județul Botoșani găzduiește, săptămâna aceasta, două olimpiade naționale. Este vorba de Olimpiada Națională de Limbi Romanice – italiană, spaniolă și portugheză – care se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Olimpiada la disciplinele tehnologii-domeniul mecanic, care va avea loc la Colegiul Național „A. T. Laurian” şi Liceul Dimitrie Negreanu Botoşani.

Sute de elevi și cadre didactice, autorități locale, dar și reprezentanți ai Ministerului Educației au participat, luni, la deschiderea oficială care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

like facebookEste o mare provocare de a organiza în următoarele zile aici, la Botoșani, două olimpiade naționale. Deși suntem o echipă tânără la Inspectoratul Școlar, Ministerul a avut încredere în noi și ne-a dat spre organizare aceste etape naționale. Spun totodată și o provocare pentru că e unicat la nivelul județului să organizăm două olimpiade de o asemenea anvergură în același timp. Vreau să vă felicit, elevi și profesori, pentru performanța obținută, aceea de a vă califica la etapa națională, o performanță care nu este ușor de obținut”, a declarat în deschidere inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Gabriel Hârtie.

Prezent la deschidere a fost și prefectul județului, Dan Șlincu, care le-a spus elevilor că toți sunt câștigători pentru faptul că au ajuns la acest nivel al competiției.

Sunt omul care apreciază munca în echipă și apreciez faptul că în echipă, elevi cu profesori, ați depus o muncă asiduă pentru a ajunge la acest nivel”, a spus Șlincu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, le-a vorbit participanților de personalitățile județului și le-a sugerat elevilor și profesorilor oaspeți să viziteze orașul și județul.

Elevii și profesorii veniți din alte județe ale țării au avut parte și de un spectacol oferit de elevi ai Liceului Pedagogic, ai Liceului ”Mihai Eminescu”. însă au văzut și un număr de contorsionism oferit de o elevă de la Palatul Copiilor.

Cele două olimpiade se vor desfășura în perioada 24-28 aprilie.

 

One thought on “FOTO! Două olimpiade naționale găzduite, săptămâna aceasta, de Botoșani. Deschiderea oficială, cu autorități și reprezentanți ai Ministerului Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *