Sătenii din Vlădeni împreună cu fostul primar, la prefect pentru 30 de hectare de teren care au ajuns la Bucecea

sateni vladeni dan slincuUn grup de săteni din Vlădeni, împreună cu fostul primar Voicu Murariu, au solicitat luni sprijin de la prefectul Dan Șlincu, după ce, spun ei, o problemă mai veche privind un teren aflat la limita cu orașul Bucecea nu a fost soluționată. Oamenii cer o suprafață de teren de 30 de hectare care înainte ar fi fost pe raza comunei Vlădeni, iar după inventarierea cadastrală din 1982 aceasta ar fi trecut pe raza oraşului Bucecea.
Ei au și protestat în octombrie anul trecut, în fața Prefecturii, pentru acest teren.
like facebook„Avem titlul de proprietate din anul 2003 la hotar cu Bucecea și în 2016 s-a venit cu un titlu de proprietate dat pentru parohia Călinești. A venit un nou preot și cere să se dea terenul bisericii. Domnul primar Țîmpău (n.red. Andron Țîmpău, primarul orașului Bucecea) i-a dat terenul unde avem toți titlu de proprietate. Am ajuns din nou la Prefectură pentru că nu s-a rezolvat nimic. Am făcut acțiune în instanță, dar până vine o decizie terenul acela trebuie lucrat”, a spus unul dintre săteni.
Un alt cetățean a acuzat faptul că pământul respectiv a fost dat bisericii de către primarul de Bucecea.
Vreau să văd pe ce bază a eliberat primarul de la Bucecea procesul-verbal de punere în posesie pentru biserică. Eu sunt proprietar, îl lucrez acel pământ de după Revoluție, și înainte l-au deținut bunicii mei de la străbunici. Și acum s-a venit și s-a spus că e pământul bisericii, dar noi avem acte„, a spus un alt localnic din Vlădeni.
Prefectul Dan Șlincu a spus că problema sătenilor din comuna Vlădeni va fi analizată de comisia de fond funciar.
Este vorba de divergențe privind limita de teritoriu între comuna Vlădeni și orașul Bucecea. Dumnealor au depus o cerere de rectificare a unor titluri de proprietate privind câteva suprafețe de teren deținute de acești cetățeni. Solicitarea va fi analizată de către comisia județeană de fond funciar și vor primi un răspuns în acest sens, a declarat Șlincu.

 

One thought on “Sătenii din Vlădeni împreună cu fostul primar, la prefect pentru 30 de hectare de teren care au ajuns la Bucecea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *