ÎPS Teofan: Să fim atenţi în viaţă ce trebuie să biruim şi unde să ne lăsăm biruiţi

ips teofan la sf gheorghe 1Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a spus duminică, la finalul slujbei de la Biserica „Sfântul Gheorghe”, că credincioșii ”au ieşit biruitori din înfruntarea cu vremea puţin cam nepotrivită pentru această vreme”, exprimându-și aprecierea față de numărul mare de participanți la această slujbă.

Înaltul prelat a spus că credincioșii au înfruntat frigul de afară, încălzindu-i, astfel, și pe slujitorii bisericii „prin credinţa, dragoste, fidelitatea faţă de sfânta noastră biserică”.

like facebook„Aţi ieşit biruitori din înfruntarea cu vremea puţin cam nepotrivită pentru această vreme şi să dăm slavă lui Dumnezeu pentru aceasta, urmând să fim atenţi în viaţă ce trebuie să biruim şi unde să ne lăsăm biruiţi. Că, uneori, după logica lumii, cel care este biruit este biruitor. Un mare părinte al Bisericii a spus aşa . Biruitor nu ești atunci când l-ai zdrobit cu puterea ta pe celălalt. Biruitor nu ești atunci cânt tu te bucuri și altul se întristează de bucuria ta. Biruitor nu ești nici atunci când ai puterea să poruncești întregii lumi. Biruitor este atunci când alții te răstignesc și tu îi ierți, îi iubești și te rogi pentru ei. Aceasta este biruinţa cea mare, greu de împlinit, dar singura care ne dă libertate lăuntrică, putere interioară şi curaj pentru a merge mai departe prin această lume. Aceasta înseamnă că biruitor este omul care iubeşte, biruitor este omul care iartă, biruitor este omul care nu se răzbună, biruitor este omul care nu cade în deznădejde, biruitor este omul care întoarce obrazul celălalt atunci când este lovit şi chiar dacă cei din jur sau noi înşine avem sentimentul atunci când suntem puşi la pământ, adică la punct, prin răbdare şi stăruinţă, Dumnezeu ne dă putere ca victimă să fim mai biruitori decât călăii şi mai puternici decât ei„, a spus ÎPS Teofan în cuvântul său.

ips teofan la sf gheorghe 3

ips teofan la sf gheorghe 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *