Triplă aniversare la Biblioteca Judeţeană

biblioteca judeteana (1)Biblioteca Judeţeana “Mihai Eminescu” Botoşani, pregăteşte la începutul săptămânii viitoare mai multe manifestări dedicate Zilei Mondiale a Cărţii, Zilei Naţionale a Bibliotecarului, dar şi Zilelor oraşului Botoşani, an de an serbate pe data de 23 aprilie.

like facebookSuita manifestărilor culturale organizate de instituţie va fi deschisa luni, 24 aprilie 2017.  Începând cu orele 09:00, Sala de Lectura a bibliotecii va fi gazda Colocviului  “Bibliotecarul – Tezaur de valori culturale”, la care vor participa bibliotecari din bibliotecile publice botoşănene. Din cadrul manifestării va face parte şi proiecţia de film documentar despre biblioteca Memorialului de la Ipoteşti “Tezaurlivrescipoteştean”.

În acelaşi timp, biblioteca va propune o serie de evenimente  ce marchează Zilele oraşului Botoşani. Astfel, în săptămâna 20-30 aprilie 2017, la Sala de Lectură a bibliotecii puţeti viziona expoziţiile de carte si imagini “Daruri din lumina cărţilor – Scriitori botoşănenişi “Memorie locală”, o colecţie de monografii ale localităţilor din judeţulBotoşani.

De asemenea, în perioada 23 aprilie – 14 mai 2017, Cabinetul de Numismatică al bibliotecii vă invită să vizionaţi exponatul de maximafilie şi medalistică “Cu drag…din Botoşani” (autor Mihai C.V. Cornaci), întimpceSecţia de Împrumut Carte pentruCopiivăîntâmpină cu celemaifrumoaselucrăriplasticesemnate de copiiGrădiniţei nr. 25 Botoşani, grupateîncolajul “Bucuriile Primăverii”.

Duplex cultural cu MemorialulIpoteşti

ParteneriatuldintreBibliotecaJudeţeană “Mihai Eminescu” şiMemorialulIpoteştivaatingepunctul culminant in data de 26 aprilie. Prilejuit de aceeaşitriplăaniversare, bibliotecavapropune, începând cu ora 11:00, înSala Castel a Memorialului, un grupaj de activităţi care vormarcafrumuseţeaprofesiei de bibliotecarşiimportanţalecturii.

Doamna director a bibliotecii, prof.  Cornelia Viziteu, va prezenta un scurt istoric al instituţiei, sub genericul Biblioteca în sărbătoare: 135 de ani de lectură publică la Botoșani”. Activitatea propusă de Biblioteca Judeţeană Botoşani la Memorialul Ipoteşti va continua cu expoziția de documente rare din patrimoniul Fondului Documentar Eminescu a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani

Cartea călătoare”, în prezentarea bibliotecarului  Iulian MOLdovanu şi Secvențe eminesciene în mărci poștale”,  un studiu filatelic conceput şi prezentat de bibliotecar Mihai C.V. Cornaci.

Sursa> comunicat presa

 

One thought on “Triplă aniversare la Biblioteca Judeţeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *