Carne expirată confiscată de jandarmi dintr-un magazin. Vânzătoarea, amendată

carne-porc-480x300Aproape 11 kg de ficat de porc, precum și 6,4 kg de carne preparată amestec au fost confiscate în această dimineață de jandarmii botoșăneni dintr-un magazin mixt aflat în comuna Vorniceni.

Produsele congelate, aflate într-o vitrină frigorifică, aveau termenul de valabilitate depășit, în cazul cărnii preparate de zece zile și de aproape trei luni în cazul ficatului.

like facebookVânzătoarea a fost amendată cu 500 de lei pentru expunerea spre vânzare a unor produse cu termenul de valabilitate expirat, precum și pentru lipsa documentelor de proveniență ale produselor.

Întreaga cantitate de produse de origine animală a fost confiscată de jandarmi, care au predat-o ulterior unui reprezentant al Direcției Sanitar-Veterinare Botoșani, în vederea distrugerii acestora.

Având în vedere pericolul la adresa sănătății datorat consumului unor alimente expirate, recomandăm cetățenilor să verifice termenul de valabilitate la achiziționarea acestora, iar în cazul în care constată depășiri, să se adreseze organelor abilitate în vederea luării măsurilor legale ce se impun, potrivit unui comunicat al IJJ Botoșani.

One thought on “Carne expirată confiscată de jandarmi dintr-un magazin. Vânzătoarea, amendată

  1. De când jandarmii sunt împuterniciți ca să verifice termenul de valabilitate a cărnii și să procedează la confiscări ??? Dacă asta fac jandarmii atunci medicul veterinar de la Circumscripția veterinară Vorniceni și cei de la DSVSA Botoșani cu ce se ocupă ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *