Videoconferință convocată la Prefectură în urma avertizărilor meteo

video sefi deconcenmtrateMembrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost convocaţi, marți după-amiază, la o videoconferinţă, la Instituţia Prefectului.

Coordonată de ministrul Afacerilor Interne (MAI), Carmen Dan, videoconferinţa a avut ca scop pregătirea unor măsuri menite să prevină eventualele situaţii de urgenţă ce vor putea fi provocate de condiţiile meteorologice, având în vedere că au fost emise mai multe coduri de atenţionare, din care unul va intra în vigoare şi în judeţul Botoşani.

like facebookAu fost adresate astfel recomandări tuturor participanţilor în trafic, în special celor care şi-au propus să parcurgă distanţe lungi, să nu pornească la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător şi după ce s-au interesat de starea drumurilor dar şi de condiţiile meteorologice.

De asemenea, şeful MAI a solicitat ca la nivelul fiecărui Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) să fie activat grupul operativ de intervenţii.

La nivelul judeţului, potrivit subprefectului Daniela Beclea, toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost înştiinţate de avertizările meteorologice iar autorităţile sunt pregătite de intervenţii.

Vor fi monitorizate mai multe zone care se află în apropierea unor cursuri de apă, în special cele de lângă Miletin sau Jijia.

Din cauza intensificărilor de vânt anunţate de meteorologi, vor putea fi probleme şi cu furnizarea serviciilor de electricitate iar măsurile în acest sens vor fi luate la momentul respectiv.

Colonelul Cristian Amarandei, şeful ISU, a solicitat tuturor autorităţilor să transmită toate datele pe care le deţin către grupul operativ, în cazul în care se va impune iar comunicarea să fie permanentă.

Judeţul Botoşani se va afla sub incidenţa unei avertizări meteorologice Cod Galben de precipitaţii abundente şi intensificări ale vântului, de mâine, de la ora 18,00, până vineri, 21 aprilie, la ora 10,00. Începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare iar vitezele la rafală vor atinge 50 – 60 de kilometri pe oră.

Sursa; comunicat Cancelaria prefectului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *