Permise reținute și sute de sancțiuni aplicate șoferilor vitezomani de Paște

razie politie (3)Pentru siguranţa cetăţenilor, în zilele de Paşte, poliţiştii au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 98.000 de lei şi au fost reţinute 10 permise de conducere. 

Pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 14-17 aprilie, poliţiştii au acţionat în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

like facebookAstfel, pe lângă activităţile desfăşurate în mod curent, au fost organizate 17 acţiuni şi controale.

În urma acţiunilor, poliţiştii au aplicat 354 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 98.550 de lei, dintre care 91 prevăzute de Legea 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 9 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în urma cărora au aplicat 230 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de 76.730 de lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 5 au fost pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 166 pentru viteză excesivă, iar 59 pentru alte abateri la regulile de circulaţie.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere, dintre care 5 pentru consum de alcool şi 5 pentru alte abateri, potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *