Se schimbă modalitatea de evaluare a directorilor de școli

directori scoliActivitatea directorilor de școli va fi evaluată după niște fișe cadru aprobate la nivel național, a declarat liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, Iuliana Nacu. Aceasta susține că se lucrează la metodologia pentru evaluarea activității manageriale a directorilor și directorilor adjuncți din unități de învățământ preuniversitar, iar noutatea este aceea că se va face o evaluare centralizată a directorilor.

like facebookEste un proiect iar evaluarea se va face pe baza unor fișe cadru aprobate de Ministerul Educației, de către o comisie de la nivelul inspectoratelor școlare. Se va face o evaluare centralizată. Se dorește această schimbare pentru ca activitatea directorilor și directorilor adjuncți să fie evaluată în același mod la nivel național, pe baza acelorași criterii. Până acum se făcea la nivelul inspectoratelor evaluarea directorului, iar la nivelul unității directorul evalua directorul adjunct. Este o măsurî bună pentru că așa se poate vedea care director are performanțe mai mari într-un mod unitar”, a menționat liderul SIP Botoșani.

Noua metodologie va stabili și graficul de evaluare a directorilor de școli. În anii anteriori, directoriii se autoevaluau, după care urmau inspecțiile de evaluare în școli.

 

One thought on “Se schimbă modalitatea de evaluare a directorilor de școli

  1. O cretinitate fara margini ! Ce era rau in modalitatea de evaluare anterioara ? In loc sa simplificam lucrurile de complicam inutil. In loc sa scapam de birocratie ne afundam din ce in ce mai mult in birocratie: pentru cine nu stie, aceste fise de evaluare presupun un numar de aprox. 500 pagini, dupa care toate trebuiesc scanate si puse pe CD. . . . .! Insa multe din cerintele de pe acele fise se regasesc in SIIIR , si le-ar putea gasi acolo daca ar dori domnii din minister, insa de ce sa ne aruncam noi, marile vedete din minister ochii in SIIIR, cand putem sa ne batem joc de directori : baga-le acum sa le iasa pe nas, ca au acum si incheieri de situatii scolare, Consilii Profesorale, Consilii de Administratie, predari de cataloage, sedinte cu parintii, festivitati de premiere . . . Hai sa le bagam vreo 500 de pagini sa le gaseasca, iar apoi sa le scaneze, iar faptul ca schimbam regulile jocului in timpul jocului nu ne pasa. . . .O PANARAMA DE EVALUARE ! CINE A ” EMANAT ” ASA CEVA ARE GRAVE PROBLEME PSIHICE . . . .!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *