Vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni. Ce anunță meteorologii de Paști

copac infloritAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 10-23 aprilie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în primele două zile de prognoză vremea se va încălzi, iar media maximelor diurne va ajunge până la 20 de grade. În data de 12 aprilie se va răci semnificativ, cu aproximativ 6…7 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în intervalul 13…19 aprilie media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 15 și 18 grade. În ultimele zile de prognoză va fi și mai cald, iar media maximelor termice va ajunge la 20 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 2 grade în dimineața zilei de 13 aprilie și 7 grade în weekendul care va încheia intervalul de prognoză.

like facebookProbabilitatea de averse pe arii relativ extinse și mai intense va fi în data de 11 aprilie și din nou după data de 16 aprilie. În restul intervalului doar pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată.

LA MUNTE În cea mai mare parte a intervalului de prognoză media valorilor maxime de temperatură va oscila între 4 și 8 grade, iar a minimelor se va menține ușor sub pragul de îngheț. Excepție vor face ultimele zile, atunci când vremea se va încălzi, iar media maximelor va ajunge până la 12 grade, iar a minimelor până la 4 grade. Vor fi condiții de precipitații sub formă de ploaie, dar trecător, mai ales la altitudini de peste 1500 m, și sub formă de lapoviță și ninsoare, în jurul datei de 11 aprilie, apoi în intervalul 16…23 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *