Politist baut gasit nevinovat dupa un accident

Urcat baut la volan, seful Postului de Politie Albesti, Stelian Anuta, nu va raspunde penal pentru accidentul in care a fost implicat la inceputul anului.

In urma anchetei, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au dispus neinceperea urmaririi penale pe motiv ca faptele nu intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de ucidere din culpa. Stelian Anuta nu a scapat insa de emotii si asta pentru ca sefii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) urmeaza sa reia cercetarea prealabila impotriva lui intrucat ar fi urcat baut la volan. "Exista un interval de 10 zile in care trebuie sa decidem daca se impune aplicarea unei sanctiuni disciplinare", a precizat ieri comisarul sef Viorel Serbanoiu, seful IJP. Accidentul a avut loc pe 2 ianuarie, in comuna Todireni, cand victima, D.I. de 9 ani, aflat la joaca pe o ulita, a ajuns cu sania sub rotile Volkswagen-ului condus de Stelian Anuta. Transportat la Clinica de Neurochirurgie Iasi, copilul a murit in scurt timp.

Cercetarile au stabilit ca vinovat de producerea accidentului a fost minorul, insa verificarile au aratat ca politistul avea o concentratie de 0,16 miligram/litru alcool pur in aerul expirat.