Acces auto în Centrul Vechi doar pentru situații de urgență. Ce sistem vrea să achiziționeze municipalitatea

pompieri incediu centrul vechiReprezentanții Primăriei Botoșani au în vedere achiziția în Centrul Vechi a unui sistem de blocare a traficului auto într-un mod hidraulic, care să fie gestionat de Poliție, Ambulanță și Inspectoratul pentru Situații de Urgență și folosit doar în situații de urgență. Măsura va fi luată după ce pompierii au intervenit cu dificultate la un incendiu din Centrul Vechi, datorită accesului limitat al autospecialelor din cauza ghivecele stradale din beton.

like facebookAcolo avem un proiect european și nu avem acces auto, că așa a fost proiectat centrul vechi doar pentru acces pietonal. Ținând cont că avem situații de urgență, că avem o serie de manifestări pe care le organizăm acolo și avem nevoie de acces cu autoturisme, autoutilitare, cred că se impune achiziția unui sistem de blocare a traficului auto într-un mod hidraulic , care să fie gestionat de cei care sunt îndreptățiți, de către autorități, respectiv ISU, Ambulanța, Poliție, care să poată coborî acei stâlpi pentru acces de urgență  și pentru municipalitate , atunci când este nevoie să se execute lucrări de întreținere sau manifestări”, a declarat viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Viceprimarul va face propunerea în Consiliul Local și, spune el, cel mai probabil pe următorul buget, posibil la rectificarea din iulie, se va regăsi și o sumă pentru această investiție.

.

 

One thought on “Acces auto în Centrul Vechi doar pentru situații de urgență. Ce sistem vrea să achiziționeze municipalitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *