Ambasadorul SUA a dialogat cu un grup de elevi ai Colegiului “A.T. Laurian”, la Biblioteca Județeană

hans klemm cornelia viziteuBiblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani a primit, miercuri, vizita Excelenţei Sale Hans G. Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, împreună cu reprezentanți ai ambasadei.

Prima oprire a ambasadorului Klemm a fost la sediul central al bibliotecii.  Distinsul oaspete a vizitat Sala de Lectură a instituţiei şi Fondul Documentar Eminescu, fiindu-i prezentat şi un scurt istoric al bibliotecii publice botoşănene. De asemenea, Excelența sa a fost plăcut surprins de cele trei expoziţii organizate special cu acest prilej în holul Sălii de Lectură. Este vorba de emisiunea de mărci poştale “Bicentenarul Revoluţiei Americane (1776 – 1976)”, expoziţia de plicuri speciale “Istoria cuceririi spaţiului cosmic de către NASA” şi expoziţia de machete ale automobilelor americane “Route66”.

like facebookVizia Excelenţei Sale a continuat la Secţia de Limbi Străine a Bibliotecii “MihaiEminescu”. Aici domnul Klemm a participat la o discuţie pe tema “Ce pot face pentru ca oraşul în care trăiesc, Botoşani, să fie un loc mai bun”. Ambasadorul a dialogat cu un grup de elevi ai Colegiului “A.T. Laurian”, coordonaţi de prof. Elena Abraham, care au adresat întrebări, exprimându-şi în același timp opiniile şi aşteptările cu privire la viitorul oraşului. Tot cu această ocazie a fost vernisată expoziţia lucrărilor câştigătoare în cadrul Concursului Naţional de machete “Botoşani, oraşul meu”.

Cu acest prilej biblioteca s-a îmbogăţit cu o donaţie de carte ce completează fondul “American Shelf”, deja constituit.

 

Vizita Excelenţei Sale Hans G. Klemm se înscrie în seria relaţiilor excelente de colaborare culturală pe care Biblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani le-a stabilit de-a lungul anilor cu Ambasada SUA la Bucureşti.

Începute cu donaţii de carte, aceste legături s-au concretizat prin programul Biblionet – “Lumea în biblioteca mea”(2009 – 2014), finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates, prin care majoritatea bibliotecilor publice din Judeţul Botoşani au fost dotate cu tehnică IT de ultimă generaţie.

Noi punţi de colaborare s-au deschis în anul 2011, prin vizita fostului ambasador SUA la Bucureşti, domnul Mark Gitenstein. Atunci a avut loc şi inaugurarea “American Shelf”, donație de carte ce cuprinde lucrări de referință, literatură americană clasică și contemporană, lucrări de metodica predării limbii engleze și materiale pentru învățarea limbii engleze, precum și carte pentru copii.

În anul 2016, Biblioteca ‘”Mihai Eminescu” Botoșani l-a avut ca oaspete pe Walker Frahm, bursier Fullbright specializat în sociologie. Absolvent al Universităţii din Washinghton, Walker Frahm a susţinut la bibliotecă o serie de conferinţe grupate sub titlul “America de atunci, România de acum”.

Acum, biblioteca a fost onorată de vizita şi toată atenţia domnului ambasador Klemm. Acesta a apreciat în mod deosebit activitatea instituţiei, profesionalismul întregului colectiv, cu promisiunea de a sprijini continuarea şi diversificarea căilor de comunicare culturală comune.

Sursa: comunicat Biblioteca Județeană

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *