FOTO & VIDEO! Doi botoșăneni prinși la pescuit ilegal, cu o barcă pneumatică

Doi bărbați din comuna Mihăileni, județul Botoșani, au fost prinși marți, de jandarmii suceveni, în timp ce pescuiau ilegal, în zona Acumulării Rogojești, din apropierea localităţii Siret, folosind unelte interzise de lege.

like facebookS.V., în vârstă de 46 de ani şi B.M., de 27 de ani, utilizau o barcă pneumatică şi 12 plase de tip  monofilament, cu lungimea de 45 m fiecare. În urma verificărilor, jandarmii au constatat că cei doi bărbaţi au pescuit, cu instrumente interzise de lege, aproximativ 90 de kilograme de peşte, din speciile roşioară, caras, ştiucă, biban şi lin.

„În cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi pescuitul prin orice metode în perioada de prohibiţie şi utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, fapte prevăzute şi sancţionate de Ordonanţa de Urgenta nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura. Persoanele în cauză au fost predate Secţiei de Poliţie Siret pentru continuarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte a fost deversată în mediul natural”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Nicoleta Turculeț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *