Municipalitatea va prelua calea de rulare a tramvaielor de pe strada Primăverii

sina tramvaiMunicipalitatea va prelua calea de rulare a tramvaielor de pe strada Primăverii. Potrivit viceprimarului municipiului Botoșani, Marian Murariu, preluarea căii de rulare de la societatea Eltrans se va face printr-o hotărâre de Consiliu Local cu scopul de a se interveni în repararea gropile apărute pe lângă șina de tramvai.

Având în vedere că există un contract de delegare de gestiune prin care liniile de tramvai sund date în gestiunea Eltransului, noi nu avem cum să le reparăm. Atunci pregătim o hotărâre de Consiliu Local să preluăm liniile la Primărie, pentru ca să avem posibilitatea legală să le reparăm”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani.

like facebookMurariu susține că se va interveni cu materiale speciale pentru repararea gropilor apărute lângă șina de tramvai de pe Primăverii, materiale care vor fi achiziționate de la o firmă din străinătate.

Acolo, când a fost modernizată, s-a reabilitat banda 1 de lângă trortuar , care este ocupată de mașini, iar din banda a doua o bucățică. Liniile de tramvai nu au fost reabilitate pentru că urmează să intre prin proiectul finanțat prin fonduri europene. Ne gândim să găsim o soluție intermediară de reparații a acestor dale de tramvai. Studiem eventualitatea reparării acestor dale cu soluții speciale de la niște firme specializate. Trebuie să găsim o soluție intermediară până ce vine finanțarea europeană”, a adăugat viceprimarul.

Săptămâna trecută, primarul Cătălin Flutur a acuzat societatea Eltrans că nu se implică în repararea gropilor apărute lângă șinele de tramvai.

 

 

One thought on “Municipalitatea va prelua calea de rulare a tramvaielor de pe strada Primăverii

  1. Daca tot acesati fonduri da tramvaiele la fier vechi si ia autobuze electrice ca la suceava.ca tramvaiele ne strica blocurile si apar fisuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *