Femeie de afaceri, obligată să plătească 1,5 milioane de euro după falimentul unei firme

bani-multiO femeie de afaceri din Botoșani a fost obligată de judecători să plătească o sumă uriaşă din averea personală, după falimentul unei firme. Este vorba despre Olga Amariei, administrator al firmei Fismar Boys SRL Răchiţi ce a fost obligată să acopere din propriul buzunar  6.485.216 de lei. Decizia vine după ce lichidatorul judiciar al societăţii a făcut o cerere pentru atragerea răspunderii femeii susţinând că, în calitate de administrator statutar, nu a ţinut contabilitatea, a ascuns o parte din activul societăţii şi a folosit bunurile firmei în interes personal.

Firma a achiziţionat o cantitate mare de Dilusol, la sfârşitul anului 2010, respectiv 104.000 de litri, iar 8.000 de litri fără documente. Dilusolul ce este un produs pentru degresarea articolelor tehnicie precum şi solvent pentru lacuri şi vopsele. Cu acest dilusol firma a produs Votcă şi Rom în cantitate de 444.961 de litri pe care a comercializat-o.

like facebookPrin acest artificiu firma a scăpat de taxa accizelor, cum era obligată dacă fabrica Rom şi Votcă în mod normal. Fiscul a stabilit totuşi că bugetul statului a fost prejudiciat cu 4.140.215 de lei, la care s-au mai adăugat dobânzi şi penalităţi de 2.333.417 de lei.

În instanţă, Olga Amariei a invocat că de fapt în spatele afacerii a fost Dumitru Amişculesei, ce a şi fost condamnat pentru aceste fapte, şi că ea nu a avut nici o legătură şi drepăt dovadă nu a fost implicată în ancheta penală.
Instanţa a admis acţiunea şi a obligat-o la plata întregii sume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *