Judecătorii fac organigrama Spitalului Judeţean Mavromati

spitalul judetean mavromati botosaniReorganizarea propusă de conducerea Spitalului Judeţean Mavromati a fost dată peste cap de judecători. Un angajat ce a rămas fără serviciu, după ce postul pe care l-a ocupat s-a desfiinţat şi a refuzat opţiunile puse la dispoziţie de conducerea unităţii medicale, a fost reangajat în baza unei hotărâri judecătoreşti. Gelu Creţu a lucrat iniţial ca lucrător comercial la Laboratorul de Medicină Legală, însă datorită neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu, reclamate de medicul şef, a fost schimbat la Serviciul Administrativ, compartimentul arhivă. Aici a promovat în funcţia de economist grad II şi a ajuns coordonatorul al pazei spitalului. Tot pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu a fost mutat, prin delegaţie, în 2014, la Biroul contabilitate. La trei luni de la această mutare a cerut să fie mutat la biroul de arhivă. Şi de aici a fost mutat, tot ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor, la arhiva Secţiei de Boli Infecţioase.

În prima lună a anului trecut Spitalul Judeţean Mavromati a trecut printr-o reorganizare, aprobată de preşedintele Consiliului Judeţean, a birourilor tehnic, aprovizionare, administrativ şi transport. S-a înfiinţat serviciul administrativ-tehnic aprovizionare. Toţi angajaţii acestor compartimente, inclusiv Gelu Creţu, au primit nitificare pentru a opta în vederea ocpării noilor posturi. Angajatul menţionat a optat pentru postul de economist arhivă, însă acesta nu mai exista în noua organigramă. I s-a comunicat că este post de arhivar, însă postul a fost refuzat de acesta pentru că era încadrat la studii medii. În cele din urmă a optat pentru acest post, dar pentru că şi alţi salariaţi au dorit acest lucru s-a organizat un concurs. El nu s-a prezentat, fiind în concediu medical. Testarea a fost amânată de conducerea unităţii medicale, până la revenirea acestuia din concediu pentru a-i da şansa să participa. La proba scrisă a concursului, angajatul nu a tratat nici un subiect şi a fost respins şi în luna septembrie anul trecut i s-a încetat contractul de muncă.

like facebookA contestat în instanţă şi a câştigat, în primă instanţă, decizia fiind executorie, iar el a fost reangajat. Juriştii spitalului au atacat sentinţa dată de judecătorii Tribunalului Botoşani la Curtea de Apel Suceava.

One thought on “Judecătorii fac organigrama Spitalului Judeţean Mavromati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *