Cum va fi vremea de Florii și de Paști. Prognoza meteo pe două săptămâni

copac infloritAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 3-16 aprilie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în prima săptămână de prognoză, temperaturile vor scădea față de cele înregistrate la debutul lunii aprilie. În zilele de 6 și 7 aprilie, vremea va fi răcoroasă mai ales în jumătatea de nord a regiunii, cu temperaturi ziua de 9…14 grade și noaptea de 1…4 grade, în medie regională. Începând cu data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, estimările prognostice indicând un ecart mediu al maximelor de 16…20 de grade și al minimelor de 5…9 grade.

like facebookPloi mai frecvente, în general moderate cantitativ, se vor semnala în jurul datei de 6 aprilie. Pentru celelalte zile ale intervalului de referință se menține o probabilitate relativ ridicată pentru ploi locale. Excepție vor face zilele de sfârșit de săptămână (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie) când șansele de ploaie vor fi cele mai reduse.

LA MUNTE Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, scăderea de temperatură față de valorile înregistrate la debutul lunii aprilie va fi semnficativă, astfel că vremea va deveni chiar rece pentru această perioadă din an, în special în perioada 6-7 aprilie. Astfel, se vor înregistra valori maxime de 2 la 8 grade, în medie. Minimele nocturne vor deveni negative în toată zona montană la mijlocul săptămânii. Apoi, începând din 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, iar valorile termice, de 4…10 grade ziua și 0…5 grade noaptea, se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații, în general moderate cantitativ, va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referință, în mod deosebit în 4-5 aprilie când vor predomina ploile, dar și 6-7 aprilie când vor fi mai ales lapovițe și ninsori. În schimb, sfârșitul primei săptămâni, dar și al celei de-a doua, vor fi intervalele cu cele mai reduse condiții de ploaie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *