De tot râsul: Consilierii PSD au cerut revocarea unei hotărâri de CL pe motiv că indemnizațiile administratorilor de la Urban Serv și Modern Calor sunt prea mici

cl catalina lupascu laurentiu mafteiConsilierii locali au votat în urmă cu două săptămâni o hotărâre de Consiliu Local prin care s-au stabilit noile indemnizații ale membrilor consiliilor de administrație de la societățile Urban Serv și Modern Calor și, pentru că acestea nu au fost pe placul administratorilor, consilierii PSD au cerut, vineri, revocarea hotărârii respective. Mihai Tincu a motivat că hotărârea respectivă nu este legală. Consilierii locali au decis ca membrii CA de la Urban Serv și Modern Calor să primească o indemnizatie de 540 lei, asemeni consilierilor locali, la care se adaugă o parte variabilă, respectiv o treime din indemnizație pe trimestru, față de indemnizația de 1200 lei cât era la început.

like facebookS-a propus o comparație între membru de CA și consilier local. Vreau să vă spun că membrii CA de la cele patru societăți comerciale subordonate Consiliului Local se numesc în baza unor concursuri care sunt detaliate în ultima OUG 109 din 5 iunie 2016. Retribuirea fiecărui membru de CA se face în baza OUG și, ca atare, propun revocarea acelei hotărâri luate de noi, dat fiind faptul că am încălcat această ordonanță. Grupul PSD propune revocarea acelei hotărâri și lăsarea situației vechi, până la finalizarea evaluării și apariația noii legi de salarizare”, a menționat Tincu.

Consilierii PNL s-au arătat revoltați de propunerea grupului PSD și au spus că din moment ce nu există un proiect de hotărâre nu au ce supune la vot.

Cui nu-i convine indemnizația să plece. Acesta este bugetul și suma alocată și nu vrem decât să facem economie la buget”, a spus un consilier PNL.

O poziție mai dură a avut consilierul Cătălina Lupașcu.

Tocmai mă întrebam câți oameni v-au votat pe dvs. Domnule Tincu, înțeleg că cei 75 sau 65% care v-au votat la alegerile locale v-au suflat astăzi la ureche că indemnizațiile pentru membrii CA nu sunt suficient de mari, Pentru cei pe care dvs. i-ați promovat cu punctaj mic și i-ați pus în fruntea listei, pe lângă faptul că nu au calitățile necesare pentru a ocupa postul respectiv, vor și salarii mai mari. Probabil că incompetența se plătește mai bine”, a menționat Lupașcu.

Secretarul Primăriei Botoșani, Ioan Apostu, a spus că propunerea nu poate fi avizată din moment ce nu există un proiect cu toate avizele locale. Revoltați, consilierii PNL au părăsit sala de ședințe. În cele din urmă s-a decis ca propunerea să fie dezbătută în altă ședință de CL.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *