Salariații de la Nova Apaserv cer tichete de masă și o creștere salarială de 300 lei. Ce spune directorul societății

albert tanaseReprezentanții societății Nova Apaserv nu au ajuns la niciun conses cu sindicatele pe majorările salariale. Albert Tănase, directorul societății Nova Apaserv, a declarat că s-au purtat discuții pe această temă și că sindicatele sunt decise să continue toate etapele în ceea ce privește declanșarea unui conflict colectiv de muncă, chiar și a unor greve, în situația în care solicitările lor nu vor fi soluționate măcar parțial. Sindicatele solicită acordarea unor tichete de masă în valoare de 15 lei și o creștere salarială de 300 lei de salariat, aplicată la salariul de bază.

like facebookAm avut o primă întâlnire cu reprezentanții sindicatelor. Am pornit de la niște analize făcute asupra numărului de salariați și a creșteriloor salariale care au fost făcute în ultimii trei ani, și aici mă refer la faptul că nu prea am avut creșteri salariale colective. Au fost doar creșteri în baza hotărârilor de Guvern prin care s-au stabilit salariul minim pe economie și pe alocuri o serie de creșteri individuale acordate de către conducerea unității pentru sarcini suplimentare în fișa postului. Avem o categorie de salariați care în ultimii trei ani nu a beneficiat de o creștere individuală. Am trecut la efectuarea unor calcule. Solicitările sunt clare: dorec acordarea unor tichete de masă în valoare de 15 lei și o creștere salarială de 300 lei de salariat, aplicat la salariul de bază. Categoric nu avem nicio posibilitate. Analizăm varianta ca în viitor să încearcăm o reducere a costurilor pe unele departamente și puncte de lucru ale societății, dar este foarte greu, iar pe de altă parte vom încerca să fundamentăm și să facem o solicitare de rectificare de tarif măcar într-un procent mai mic față de cel solicitat de sindicaliști”, a menționat Albert Tănase.

Directorul societății spune că se analizează varianta acordării tichetelor de masă, undeva cu luan iunie-iulie, dar nu la nivelul solicitat.

Cu siguranță vom îndeplini într-o oarecare măsură aceste solicitări, asumându-ne toate riscurile corespunzătoare. Am încercat să smulg o promisiune că atâta timp cât negocierile vor urma un ritm normal, iar discuțiile se vor purta cu toata transparența pe buget, consider că nu au motiv de proteste. Nu vom putea acorda nici tichetele de masă la nivelul a 15 lei cât au solicitat. Au înțeles și ei parțial că este un impact foarte mare”, a adăugat Tănase.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *