Cartea dedicată rockului, scrisă de Nelu Stratone, lansată și la Botoșani. Află mai multe despre carte și muzica rock din perioada comunistă dintr-o emisiune realizată de o adolescentă!

carte-4Cartea „Rock sub seceră și ciocan” scrisă de Nelu Stratone a fost lansată recent și la Botoșani avându-i invitați pe editorul cărții, Andrei Ruse, cel care s-a consacrat în lumea literară pentru cartea „Zaraza” dedicată cântărețului interbelic Cristian Vasile, și jurnalistul Liviu Mihaiu de la ziarul Academia Cațavencu și Radio Guerrilla.

Evenimentul a avut loc într-un local din Botoșani în prezența unui public tânăr destul de restrâns însă. Conform declarațiilor făcute de cei doi cartea face parte dintr-o trilogie dedicată genului în România. Primul volum lansat deja este de altfel și baza și cuprinde date despre muzica rock de la noi până la Revoluția 1989, cu un mic adagio despre evenimentul din Colectiv carte-6unde autorul cărții a fost prezent.

Urmează în toamna acestui an, potrivit editorului cărții, volumul al II-lea în care se va scrie despre rockul românesc din perioada anilor ’90 până în anii 2000 și apoi, ultima parte cu rockul actual de după anii 2000. O relatare pe larg, cu interviuri realizate cu protagoniștii evenimentului puteți urmări în cadrul emisiunii „Cooltura muzicală” realizată de Ana Iftodeanu de 13 ani, redactor al ziarului Buzz, publicația copiilor și adolescenților din Botoșani.

În cadrul emisiunii veți putea afla atât date despre carte relatate de cei doi cât și povești despre cenzura la care era supus rockul în perioada comunistă, despre preferințele celor doi carte-8protagoniști în materie de rock, despre modul în care a supraviețuit rockul în perioada regimului ceaușist, despre cum ascultau românii acest gen de muzică etc. O emisiune interesantă pentru cei pasionați de muzică și, în mod special, de muzica rock. Emisiunea  poate fi urmărită aici.

Tot pe acest site puteți urmări o serie de comentarii pe tema olimpiadelor școlare făcute cu nerv și atitudine de o altă adolescentă, de asemenea, redactor al ziarului Buzz, Ilona Dănilă. Emisiunea se numește „Antiteze” și, luna aceasta, tratează ca subiect importanța olimpiadelor școlare în viața elevilor. Puteți urmări emisiunea aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *