FOTO! Intervenții chirurgicale moderne la Spitalul Județean. Cel mai în vârstă pacient operat: 102 ani

medici sala operatie spitalul judetean 1Sute de intervenții laparoscopice făcute de chirurgii botoșăneni de la Spitalul Județean ”Mavromati”. Intervenția laparoscopica sau chirurgia miniminvazivă reprezintă o tehnică specială, modernă, practicată cu succes de chirurgii botoșăneni, iar cererea este tot mai mare.

Numai anul trecut, la nivelul Spitalului Județean au fost efectuate în cadrul Secției de Chirurgie Generală aproximativ 600 de intervenții laparoscopic. Media de vârstă a pacienților operați a fost de 55 de ani. Cel mai tânăr pacient a avut 16 ani, iar cel mai în vârstă 102 ani, potrivit reprezentanților Spitalului județean.

like facebookDurata medie a intervenției chirurgicale este de 30 minute, iar recuperarea postoperatorie este de scurtă durată față de operația clasică, pacienții putând să își reia activitățile zilnice după aproximativ 24 de ore de la intervenția chirurgicală”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Județean.

Patologia chirurgicala care se poate rezolva laparoscopic in cadrul sectiei chirurgie generala a spitalului de urgenta este urmatoarea: colecistita acuta, apendicita acuta, hernia hiatala, ulcerul perforat, varicocelul, rezectia anterioara de rect.

medici sala operatie spitalul judetean

medici sala operatie spitalul judetean 3

medici sala operatie spitalul judetean 2

One thought on “FOTO! Intervenții chirurgicale moderne la Spitalul Județean. Cel mai în vârstă pacient operat: 102 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *