Peste 50% din bugetul Primăriei Botoșani merge pe salarii. Cât s-a alocat anul acesta pentru dezvoltarea orașului

Primaria BotosaniBugetul Primăriei Botoșani, care va fi supus spre aprobare în ședința de Consiliu Local de vineri, este unul de austeritate. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că dintr-un buget de 209 milioane lei, doar 15 milioane lei sunt pentru partea de dezvoltare a orașului și pentru partea de investiții.

A fost mai greu ca niciodată să reușim să facem un buget. Avem o propunere de buget care am încercat să fie cât mai echilibrată în condițiile de austeritate aproape totală în ceea ce privește fondurile bugetare. Ne vom prezenta în fața Consiliului Local cu un buget rotund. Înseamnă că am încercat ca atât nivelul veniturilor, cât și al cheltuielilor să fie pe același prag și să încercăm să prindem cam tot ce este important din tot ce ne-am propus.  Bugetul a fost clar grevat de o serie de decizii luate în ultima perioadă, grevat de o parte de surse la venituri care ni s-au diminuat, aproape 2,5 milioane lei odată cu reducerea unor taxe și de creșterea salariale care ni s-au dat ca sarcină, dar nu și sursa”, a menționat Flutur.

like facebookPrimarul municipiului Botoșani a spus că anul acesta se va plăti ultima rată la noctura de pe stadion, respectiv 1,2 milioane lei, s-au prins bani și pentru obținerea autorizațiilor la incendii în școli, iar o sumă de bani s-a alocat și pentru clădirile cu risc seismic ridicat. De asemenea, s-au prins fonduri pentru partea de utilități la locuințele sociale din Cișmea și la cele ANL din Șoseaua Iașului, dar și pentru Spitalul de Boli Paleative.

Asta în condițiile în care, spune primarul, peste 50% din bugetul municipiului se duce anul acesta pe salarii.

Nu am uitat nici de a aloca bani pentru culte, nici pentru fundațiile și organizațiile care încearcă să obțină o finanțare de la noi. Cuvântul de ordine a fost la toți colegii din direcții să facem o reducere cât se poate de drastică: un minim 20% la cheltuielile cu bunuri și servicii”, a adăugat Flutur.

 

One thought on “Peste 50% din bugetul Primăriei Botoșani merge pe salarii. Cât s-a alocat anul acesta pentru dezvoltarea orașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *