Primarul Flutur este nedumerit: Anul 2016 a fost unul secetos, iar factura la apa meteorică pe care trebuie să o plătească municipalitatea este de două ori mai mare decât în 2015

Catalin fluturPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, este nedumerit în ceea ce privește factura primită de municipalitate pentru apa meteorică, pe anul trecut. El a spus că deși anul 2016 a fost unul secetos, factura pe care municipalitatea trebuie să o plătească către societatea Nova Apaserv pentru apa meteorică este dublă față de cea din 2015.

like facebookTrăim niște paradoxuri. Va trebui să dăm pentru partea de apa meteorică-canalizare 16 miliarde lei vechi. Asta în condițiile în care anul trecut am plătit pentru anul 2015 sub 8 miliarde lei. Este ceva total neclar pentru mine aici. Toate economiile făcute mi se duc pe o simplă statistică și pe un simplu calcul făcut de cineva. Dar ce este absolut curios pentru mine este faptul că anul 2016, câ ne raportăm la anul 2016, a fost primul an în care seceta s-a simțit cu adevărat în județul Botoșani, chiar și în municipiul Botoșani. Este pentru primul an când s-au dat subvenții pentru a rezolva problema cu seceta, primul an când s-a cărat cu cisterne apă prin jurul Botoșaniului, iar Botoșanioul a rămas ca un fel de oază. La noi a plouat dublu. Nu dublu, cu 119% mai mult față de 2015. Este incredibil”, a spus edilul municipiului Botoșani.

Flutur susține că a cerut pe de o parte direcțiilor din subordine să facă economii la servicii, iar pe de altă parte într-un an în care nu a plouat vin facturi de 1,6 milioane lei.

Reprezentanții Primăriei Botoșani au făcut adresă oficială la Centrul de Metrologie și au cerut explicații cu privire la factura emisă, însă, spune primarul, nu s-a primit niciun răspuns.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *