Bugetul județului, votat cu critici. Consilier județean: Bugetul este unul care gâfâie

sedinta consiliu judeteanBugetul județului Botoțani a fost votat, luni, de consilierii județeni, însă cu comentarii din partea aleșilor liberali. Consilierul județean Gheorghe Sorescu a spus că bugetul județului pe 2017 este ”un buget care cu greu va putea facve față activităților din 2017”.

Față de necesarul de funcționare pentru 2017, se alocă doar 73%. Vorbesc de activitatea de funcționare. Pe secțiune de dezvoltare nu se alocă nicio sumă în proiectul de buget pentru 2017. Investiții noi sunt zero. În jur de 70% la secțiunea de funcționare se vor duce pe cheltuieli salariale. Așa cum se prezintă bugetul nu ar trebui votat, dar în egală măsură suntem conștienți că județul trebuie să funcționeze. Nu am vrea să fim acuzați, noi liberalii, că blocăm județul”, a spus Sorescu.

like facebookVeniturile estimate a se realiza în 2017 sunt de aproape 182 milioane lei, iar cheltuielile propuse pentru finanțare din bugetul propriu județean pe anul 2017 sunt de peste 219 milioane lei. Atât pentru Consiliul Județean, cât și instituțiile din subordine bugetul este unul insuficient, iar pe ultimele luni din an vor rămâne descoperiți financiar.

Și consilierul județean Ioan Diaconu a spus că ”bugetul este unul care gâfâie. Era de anticipat că o să ajungem la această situație”.

Criticile aduse de liberali l-au deranjat pe consilierul PSD, Sergiu Marian, care a spus că din buget nu se vor da fasole și cârnați, așa cum s-a făcut în mandatul trecut, când la conducere era un liberal.

„ Din cei patru ani care s-au scurs în mandatul anterior s-a avut foarte mare grijă, de aia acum unii funcționari publici umblă pe la DNA și dau cu subsemntal, cu toate că aparatul de specialitate la vremea respectivă se spunea că nu este legal. Dar banii se duceau. Mă bucur că ați ajuns de a avea grijă de bugetul din mandatul acesta. Să știți că nu vom da nici cârnați, nici fasole și nici panouri puse la colțuri de stradă”, a spus Sergiu Marian, făcând aluzie la fostul președinte de CJ, Florin Țurcanu.

A intervenit Gheorghe Sorescu care i-a spus social-democratului să nu generalizeze, ci să fie punctual. În cele din urmă, bugetul a fost votat.

 

 

One thought on “Bugetul județului, votat cu critici. Consilier județean: Bugetul este unul care gâfâie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *