Una dintre cele mai mari societăţi din Botoşani are sediul pus sub sechestru de inspectorii antifraudă

sediul firmei victor construct srl botosani
foto: google maps

Una dintre cele mai mari societăţi din Botoşani are sub sechestru sediul şi trei etaje ale unui bloc, după un control al inspectorilor antifraudă. Este vorba despre firma de construcţii Victor Construct SRL căreia i s-a imputat peste 2,18 milioane de lei de către Direcţia Regională de Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava. Suma ar proveni ca urmare a unei suspiciuni de tranzacţii fictive, însă conducerea societăţii respinge acuzaţiile.

Pentru a se asigura că nu se sutrage de la plata sumei inspectorii au dispus instituirea sechestrului pe sediul firmei şi pe trei etaje ale unui bloc. Valoarea bunurilor sechestrate se ridică la 2,3 milioane de lei, însă firma a contestat măsura. Reprezentanţii constructorilor au susţinut că motivele invocate de inspectori la instituirea sechestrului sunt „inventate”. Astfel, s-a pus în discuţie posibilitatea ca firma să intre în insolvenţă, ceea ce nu este posbil conform reprezentanţilor ei.

like facebookCurtea de Apel Suceava a decis admiterea acţiunii, însă decizia a fost atacată de DRAF la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia judecătorilor suceveni, dată în toamna anului trecut, nu este executorie, astfel încât sechestrul nu a fost ridicat.

Reprezentanţii societăţii comerciale Victor Construct neagă că sediul firmei s-ar mai afla sub sechestru.

Într-un document transmise redacţiei, se arată că „litigiul privind procesele verbale de sechestru a fost câştigat definitiv de societatea Victor Construct conform deciziei nr. 1811 A din 10/10.2016 a Tribunalului Botoşani”.

 

4 thoughts on “Una dintre cele mai mari societăţi din Botoşani are sediul pus sub sechestru de inspectorii antifraudă

  1. Cam asa stie ANAF-ul si statul roman in general sa sustina companiile romanesti. Pune tot felul de tute de 20 si ceva de ani ca „inspectori” si intra cu bocancii in firma ta din start cu prezummtia de vinovatie. In loc ei sa vina din prima cu argumente solide daca fac asa ceva, ei vin cu „suspiciuni”, iti blocheaza activitatea (partial sau chiar total) si apoi judeca-te… Oare cine sa mai aiba curaj sa investeasca in tara asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *