Șofer de autobuz, tras pe dreapta de polițiști. Ce au constatat oamenii legii

sofer raziePolițiștii rutieri au oprit în trafic, luni, la primele ore ale dimineții, pe drumul naţional D.N. 29B, în localitatea Cătămărăşti-Deal, un autobuz de transport persoane. Mașina efectua o cursă regulată pe itinerariul Havîrna-Botoşani și transporta în momentul controlului peste 15 persoane.

Polițiștii l-au testat pe șofer alcoolscopice, iar aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

like facebookTimp de patru zile, poliţiştii botoşăneni au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sub coordonarea Serviciului Rutier, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, au intensificat activităţile pe raza întregului judeţ pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool. Astfel, în acest sfârşit de săptămână, au fost testaţi cu aparatul etilotest 287 de conducători auto.

În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite 4 dosare penale privind săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 194 de sancţiuni contravenţionale, 5 dintre acestea fiind pentru consum de alcool, contravenţii sancţionate cu amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

În urma abaterilor constatate, au fost reţinute nouă permise de conducere, potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *