Evaziune fiscală cu deşeuri. Om de afaceri trimis în judecată de procurorii botoşăneni

fier vechiUn om de afaceri şi un angajat, din Botoşani, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru evaziune fiscală în formă continuată, respectiv complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Toma, din comuna Vidra judeţul Ilfov, în calitate de administrator al societăţii Sc Reciclyng Srl, în perioada 18.03.2013-25.05.2013 nu a înregistrat aprovizionările cu deşeuri feroase de la punctul de lucru din Dorohoi.

Gestionara de la punctul de lucru, Lenuţa-Pansela Cîrmaciu este acuzată de complicitate la infracţiunea săvârşită de patronul său pentru că s-a ocupat efectiv de gestionarea stocurilor de deşeuri feroase şi neferoase achiziţionate de la persoane fizice, ţinând evidenţa tuturor achiziţiilor, inclusiv a celor neevidenţiate în contabilitate. Prejudiciul stabilit de procurori se ridică la 49.145 de lei.

like facebookFacem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

One thought on “Evaziune fiscală cu deşeuri. Om de afaceri trimis în judecată de procurorii botoşăneni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *