Salariile angajaților de la Nova Apaserv ar putea fi majorate. Ce spune directorul societății

sediu Nova Apaserv- BotosaniAngajații societății Nova Apaserv ar putea beneficia de o majorare salarială în acest an. Anunțul a fost făcut joi de directorul interimar al societății Albert Tănase, care a spus că se va încerca identificarea condițiilor în care poate fi aplicată o creștere salarială permisă de legiuitor prin luna iunie, pe o rectificare bugetară. Creșterea ar urma să provină din cota parte din profitul societății.

În contractele de mandat nu a existat și nu există în prezent nicio prevedere prin care administratorii și directorii să aibă o cotă parte din profitul societății. De peste șapte-opt ani de zile, salariații nu au participat la această cotă parte din profit nici prin prevederi introduse prin contractul colectiv de muncă, pentru că și aici avem o legislație care precizează cum pot participa salariații la această cotă parte din profit.  Anul trecut am avut suma de 80 mii lei, care putea fi teoretic alocată și repartizată salariaților pe această cotă parte de profit, dar având în vedere aplicarea unor prevederi imperative prevăzute de actele normative care reglemetează activitatea societății nu s-a putut realiza acest lucru, acea sumă fiind alocată pe partea de investiții. Din acest punct de vedere, am să încerc să port un dialog cu salariații și vom încerca să identificăm toate condițiile în care poate fi aplicată o creștere salarială permisă de legiuitor prin luna iunie, pe o rectificare bugetară. Nu putem vorbi de nicio variantă în care o creștere salarială să fie aplicată din luna aprilie sau mai”, a menționat directorul Nova Apaserv.

like facebookTănase a spus că de săptămâna viitoare vor începe negocierile salariale, urmare a conflictului de muncă declanșat în cadrul societății. El a ținut să precizeze că conflictul este unul mai vechi și reproșează sindicatelor că nu au făcut la timp demersurile necesare pentru ca salariul de bază să crească de la 900 lei cât este în prezent la Nova Apaserv la 1450 lei. Directorul general a ținut să precizeze, de asemenea, că un contract sectorial ar însemna un dezastru pentru societatea Nova Apaserv.

Au apărut aceste prevederi legislative referitoare la salariul minim brut pe economie. Sunt contractele colective de muncă la nivel de fiecare societate comercială în parte și se discută, prin modificările apărute la Legea gospodăriei comunale, despre elaborarea în viitorul apropiat al unui contract la nivel sectorial, aplicabil tuturor operatorilor prestatori de servicii publice, indiferent dacă aceștia sunt afiliați sau nu la o structură patronală. Un asemenea contract sectorial ar însemna un dezastru pentru societatea noastră, având în vedere că acest contract ar trebui aplicat întocmai la modul imperativ, iar dacă la ora actuală vorbim de contractul colectiv de muncă în cadrul societății care are înserat un salariu de bază de 900 lei, discuțiile pe acest contract sectorial au fost purtate în jurul sumei de 1500 lei. Vă dați seama ce impact ar fi pe o creștere de la 900 la 1500 lei, și aici vorbim de un salariu minim de bază echivalent al unui coeficient de ierarhizare I, specific unui muncitor necalificat”, a adăugat Albert Tănase.

O creștere salarială ar putea presupune și o reducere a numărului de angajați, însă, spune directorul Nova Apaserv, această variantă va fi ultima care va fi abordată.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *