Începe bătălia pentru gradațiile de merit în învățământ, de săptămâna viitoare

profesori cancelarieInspectoratul Școlar Județean va stabili, săptămâna viitoare, câte gradații de merit vor fi în acest an și repartizarea acestora pe discipline. Principala noutate adusă de Metodologia privind gradațiile de merit o reprezintă accentuarea ponderii acordate participării și punctajului cadrelor didactice care înregistrează performanțe notabile în activități de prevenire și combatere a abandonului școlar, respectiv în managementul de proiecte integrative care să genereze consolidarea culturii școlare centrate pe progres, cooperare și incluziune.

like facebookLiviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ, a declarat că sunt, de asemenea, modificări în ceea ce privește ponderea punctajului pentru concursuri.

Săptămâna viitoare începe activitatea de definitivare a fișei de evaluare pentru concursul de obținere a gradației de merit, între 27 și 31 martie. Se va determina ponderea gradației de merit pe discipline, se va stabili numărul total de gradații care va fi scos la concurs anul acesta și repartizarea pe discipline”, a menționat Axinte.

Gradația de merit se acordă pe o perioadă de cinci ani și reprezintă 25% din salariul de bază.

Miza concursului este mare. Vom vedea forma în care va rămâne această gradație prin noua lege a salarizării. Este posibil să aparp modificări”, a adăugat liderul LSI Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *