Marțea neagră: Condiția logică de grațiere și … primul pe listă!

Dumitru Monacu- caricaturaSunt absolut normale și firești eforturile unor fruntași din PSD de a-i scoate de la răcoare pe colegii lor care, de-a lungul istoriei postdecembriste, au căzut în păcat. Nu sunt nici ironic și nici malițios când afirm acest lucru. Din moment ce tocmai ei, decidenții politici … ”postrăscoluție” au creat în Românica cel mai perfect și propice mediu de ciordeală – fapt soldat cu alunecarea în greșeală a unui număr mare de politicieni – e logic, firesc sau chiar … creștinește efortul continuu și agresiv, depus fără pic de economie întru iertarea și grațierea păcatelor  comise de prietenii lor, sus-puși odată. Situația aceasta mă duce cu gândul la cucoana aceea cu minijupul până la o centimă de gâgâlice și cu decolteul până la splină care, trecând pe lângă unitatea militară s-a trezit … hărțuită sexual de tinerii apărători ai neamului și gliei, înțărcuiți de luni de zile departe de bunătățurile și bunăciunile cu care tocmai începură a se obișnui.

Purtau ei, tinerii aprigi, neostoiți și încărcați la maxim cu … energie reproductivă atât de multă vină sub paftalele lor sau poate avea și doamna partea ei consistentă de contribuție la atitudinea lor primitiv-animalică? Cam aceeași întrebare se impune și în cazul cocotelor din politică. Dacă ei, politicienii care ne-au condus  din 1989 încoace au forțat golul (lăsat de legislație și apărătorii ei!) mai ceva ca legendarul Gerd Muller, e limpede că instantaneu s-a format șleahta de profitori care a ras tot ce i-a ieșit în cale. La fel de firească este și atitudinea celor rămași afară de a-și salva frații alunecați pe coaja … ciordelii.

like facebookAșadar, cei dinăuntru nu sunt altceva decât victimele sistemului ticăloșit cum plastic se exprima mai an, bădica Traian. Fiind victime, trebuie ajutate, deci amendamentele propuse de către tovarășii lor în ale politicii  n-ar trebui să fie taxate de stradă prin atâtea și atâtea manifestații de protest. Un singur lucru au omis alde Iordache, Șerban Nicolae și ceilalți … militanți pentru drepturile oamenilor lor! Un lucru extrem-extrem de important : dacă cei de dinăuntru sunt victime atunci călăii lor, respectiv cei care i-au împins, lăsat, îndemnat, încurajat, ajutat și direcționat către uriașa prăduire a țării după 1989, ar trebui toți închiși.

Mult mai bine ar merge țărișoara noastră dragă dacă cei câteva zeci de mii de deținuți ”en titre” ar fi grațiați și în locul lor ar fi ”cazați” conducătorii nației care au avut volanul pe mână în ultimii 27 de ani și au derapat voit în permanență ori în șanțul de pe stânga ori în cel de pe dreapta!  Iar primul pe listă ar trebui să fie și aici, Ion Iliescu. Pentru că începutul catastrofei naționale a început atunci, în 1989 și s-a acutizat atât de mult în fiecare an sau legislatură încât astăzi, nici Sfântul Petru (nu, nu Petre cel care a inițiat – prin catalogarea industriei românești din acea vreme drept un ”morman de fiare vechi” – afacerea mileniului pentru ciorditorii de la baza societății) n-ar mai putea să-i dea de capăt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *