Proteste într-o comună din județul Botoșani de la împădurirea unor terenuri. Oamenii au ajuns și la prefect

sateni stiubieni prefectCrescătorii de animale din Știubieni, nemulțumiți că un teren care era folosit pentru pășunat va fi împădurit. Ei au fost luni la prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, după ce inițial au organizat un protest în comună.

În anul 2009, Consiliul Local Știubieni a aprobat înscrierea într-un program național de împădurire a suprafeţelor de pământ degradate. Anul trecut comuna a fost, alături de o alta din judeţ, acceptată pentru a intra în programul finanțat de Guvern. Licitaţie pentru lucrările de împădurire a avut loc la Burești și are o valoare de 12 miliarde lei vechi. Crescătorii de animale nu sunt de acord, însă, cu împădurirea terenului pe motiv că au animale şi, pe de-asupra, contracte de concesiune a terenului ca păşune, în acest caz fiind vorba de 45 de ha de teren.

like facebookOamenii au protestat în faţa primăriei, după care șase reprezentanţi au fost la Prefectură, cu un memoriu semnat de 61 de cetăţeni.  Sătenii solicită ca păşunea să li se lase neîmpădurită, pe motiv că nu este degradată.
Prefectul Dan Nechifor le-a spus acestora că, înainte de orice, trebuie să se respecte documentele valabile şi conforme cu legea. În plus, le-a oferit consultanţă juridică pentru posibilităţile legale pe care le pot avea la dispoziţie pentru a depăşi situaţia critică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *