Final de anchetă în cazul morţii tânărului student. Reprezentanţii Spitalului Sf Spiridon aşteptaţi să anunţe rezultatele

iulian amarieiSpitalul „Sfântul Spiridon“ anunţă joi rezultatele anchetei interne în cazul pacientului Iulian V. Amariei. Spitalul a analizat situaţia medicală a tânărului după ce rudele acestuia au sesizat Direcţia de Sănătate Publică vineri, 3 martie.
Familia Amariei a cerut explicaţii pentru condiţiile în care tânărul şi-a pierdut viaţa. Rudele pacientului aşteaptă lămuriri pentru mai multe aspecte din îngrijirea acestuia, cum ar fi modul în care tânărul a dezvoltat în cursul internării o infecţie cu Clostridium difficile şi cum a fost tratat pentru aceasta. Iulian V. Amariei, un tânăr din Botoşani care studia la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, a fost internat la Spitalul „Sfântul Spiridon“ timp de trei săptămâni.
Pacientul a fost internat în spital luni, 6 februarie, în secţia clinică de gastroenterologie, cu o hemoragie digestivă inferioară. Luni, 27 februarie, tânărul şi-a pierdut viaţa în ATI, internat fiind în secţia de chirurgie II. Potrivit medicilor, după investigarea completă, s-a constatat că sângerarea se produce la nivelul tubului digestiv, respectiv la nivelul ileonului terminal (n.r. – partea finală a intestinului subţire), dar nu s-a identificat sursa pierderii de sânge. Astfel, miercuri 22 februarie, profesorul Ştefan Georgescu, directorul medical al spitalului, l-a operat pe pacient. În primele două zile după operaţie, starea pacientului a evoluat pozitiv, după cum arată medicii. Ulterior, de sâmbătă, 25 februarie, starea pacientului s-a degradat treptat.

like facebookDuminică seara, tânărul a fost redeschis chirurgical de medicul curant, dar nu a mai fost operat din cauza condiţiei dificile în care se afla. „Când am deschis pacientul a doua oară am identificat aceste fenomene ale enteritei necrozante care erau deasupra oricărei resurse chirurgicale“, a explicat profesorul Georgescu.

Sursa: ZiaruldeIaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *