Măsură inedită la Spitalul Județean. Cadrele medicale vor învăța cum să se comporte cu pacienții

cadre medicaleAngajații Spitalului Județean ”Mavromati” vor învăța cum să se comporte cu pacienții. Asta după ce mai mulți poacienți sau aparținători au reclamat atitudinea și comportamentul cadrelor medicale din spital. Potrivit reprezentanților unității spitalicești, în acest sens vor fi organizate cursuri de instruire a personalului pe teme de comportament, la care vor participa atât medici, asistenți sau infirmieri.

Cursul ar urma să fie organizat spre sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie.

like facebookLa nivelul spitalului nu s-a înregistrat nicio reclamație scrisă privind atitudinea personalului față de pacienți, dar conducerea spitalului are cunoștință de astfel de cazuri, motiv pentru care vom iniția anumite cursuri de instruire a personalului pe teme de comportament. Conducerea vrea să demareze o acțiune de instruire a tuturor cadrelor medicale pe secții privind modul de comportament și modul de interacționare cu pacienții. Știm că sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale cu pacienții, în special personalul auxiliar, motiv pentru care încercăm să creștem calitatea actului medical”, a spus Bercea.

Cursurile vor fi susținute fie de psiohologii spitalului, fie de o firmă specializată.

Medicul Ștefan Bercea spune că dacă nici în urma acestui curs cadrele medicale nu vor empatiza mai bine cu pacienții și nu vor asigura o îngrijire de calitate în ceea ce privește modul de comportament cu pacienții, atunci se vor aplica sancțiuni.

Reprezentanții spitalului încurajează pacienții ca astfel de situații să fie aduse la cunoștința unității în scris, pentru a putea fi luate și măsurile care se impun.

 

One thought on “Măsură inedită la Spitalul Județean. Cadrele medicale vor învăța cum să se comporte cu pacienții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *