Comunicat de presă: Deputatul PSD Tamara Ciofu reprezintă interesele persoanelor vârstnice în Parlament

tamara ciofuDeputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că împreună cu alți șase deputați a înființat „subcomisia pentru protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor vârstnice” în cadrul comisiei pentru drepturile omului de la Camera Deputaților unde este vicepreședinte.

Am luat decizia de a organiza această structură pentru că vreau să mă preocup de asigurarea unui cadru legislativ prin care să rezolvăm cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă pensionarii din țara noastră: pensii decente, servicii de sănătate și medicamente de calitate și participarea activă la viața socială”, a declarat Tamara Ciofu.

Vicepreședintele PSD Botoșani a organizat deja prima întâlnire între reprezentanții Parlamentului Seniorilor, grup neguvernamental și apolitic cu rol de for consultativ în ceea ce privește interesele și drepturile vârstnicilor din toată țara și membrii comisiei pentru drepturile omului.

Noua subcomisie va organiza în perioada următoare dezbateri cu toate organizațiile de pensionari de la nivel național și regional pentru a rezolva principalele cerințe pe care aceștia le vor prezenta.

Fac apel la toate asociațiile de pensionari să ne transmită la subcomisie toate modificările legislative care consideră că trebuie realizate în ceea ce privește accesul la asistență socială și sanitară pentru persoanele vârstnice. Îi rog și pe cei din județul Botoșani, care îl reprezint în Parlament să comunice toate problemele pe care le au. De aceea, le pun la dispoziție datele de contact ale comisiei unde ne să ne sesizeze și să ne trimită documente sau să își anunțe prezenta la lucrările ședințelor noastre”, a precizat deputatul social-democrat. Telefon: 021.414.1120, Fax: 021.414.1121 mail: [email protected]

PSD a început să pună în aplicare programul de guvernare și în primele două luni ale acestui an a luat deja măsuri importante pentru pensionarii din România. Aici vorbim de eliminarea impozitului pentru pensiile până la 2.000 lei, la Botoșani sunt 98.432 de persoane care au aceste venituri, eliminarea contribuțiilor la asigurările de sănătate pentru toți pensionarii, indiferent de valoarea pensiei, creșterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei și majorarea punctului de pensie la 1.000 lei de la 1 iulie 2017”, a completat Tamara Ciofu.

One thought on “Comunicat de presă: Deputatul PSD Tamara Ciofu reprezintă interesele persoanelor vârstnice în Parlament

  1. fara suparare … n-ar fi mai bine sa se ocupe mai mult de tineri ??? sunt de acord ca batranii au nevoie de atentie, dar tinerii… tinerii … ce sprijin au ?? ultima solutie – STRAINATATEA. si in ritmul asta va fi vai de capul nostru. intr-o livada te ingrijesti de copacii batrani mai mult decat de cei tineri ????(intrebarea e pt d-na deputat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *