Sancțiuni la Maternitate, după decesul bebelușului din toamna anului trecut. Doi medici și o asistentă, amendați

protest-in-fata-cj-impotriva-medicilor-din-maternitate-botosaniCazul bebelușului decedat anul trecut în Maternitatea Botoșani la 31 de ore după naștere revine în actualitate. Un control efectuat de Direcția de Sănătate Publică în septembrie a scos la iveală o serie de nereguli. Doi medici și o asistentă de pe Secția neonatologie au fost sancționați cu câte 3000 lei fiecare, întrucât nu aveau efectuate controalele medicale periodice, desi lucrează în preajma nou-născuților.

De asemenea, șeful Secției de Neonatologie de atunci a fost schimbat din funcție.

Inițial, reprezentanții Spitalului Județean au spus că nu au fost date sancțiuni și că bebelușul a luat infecția din burta mamei.

like facebookPotrivit comisiei care a anchetat cazul, decesul bebelușului a survenit la 31 de ore de la naștere, iar examenul anatomo-patologic macroscopic și microscopic a confirmat diagnosticul de bronho-pneumonie acută congenitală cu posibile leziuni inflamatorii cerebrale.

Evenimentul a avut loc în septembrie anul trecut, atunci când s-a organizat și un protest după moartea nou-născutului.

Săptămâna aceasta, un nou deces la Maternitatea Botoșani. Părinţii acuză că bebeluşul mort la câteva ore de la naștere a contactat o bacterie în spital, deoarece pe toată perioada monitorizării sarcinii nu a fost nici o problemă.

One thought on “Sancțiuni la Maternitate, după decesul bebelușului din toamna anului trecut. Doi medici și o asistentă, amendați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *