S-a deschis Târgul mărțișorului. Vezi până când se pot achiziționa mărțișoare!

targul martisoarelor 2016Sâmbata, 25 februarie, botoşănenii au putut participa la deschiderea oficială a Târgului Mărtişorului, organizat de către  Centrul  Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, având drept scop promovarea si menţinerea acestui simbol al primăverii în conştiinţa vizitatorilor.

like facebookExpoziţiile cu vânzare ale participanţilor din judeţele Iaşi, Suceava, Mureş şi Botoşani au cuprins marţişoare realizate manual atât prin tehnici tradiţionale, cât si prin tehnici moderne. Cornelia Ciobanu, directorul CJCPCT a apreciat faptul că selecţia a fost una riguroasă şi că marţişoarele expuse sunt mai atent confecţionate şi mult mai atractive. Prezentarea conotaţiilor legate de acest talisman solar sau lunar a aparţinut referentului etnograf Margareta Mihalache care a punctat sintetic  aspecte fundamentale promovate cândva de către  comunitatea sătească, fiind  consemnate în literatura de specialiatate.

targ martisor cornelia ciobanuMotivele şi tematicile legate de primăvară au fost materializate cu măiestrie în mărţişoarele pe care cumpărătorii le pot achiziţiona până la data de 1 Martie pe Pietonalul Unirii din Botoşani.

 

 

One thought on “S-a deschis Târgul mărțișorului. Vezi până când se pot achiziționa mărțișoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *