Cazurile de violență în școlile botoșănene, în creștere. Victime: 27 elevi și trei profesori, în primul semestru al anului școlar

bataie intre eleviNumărul infracțiunilor de violență în școlile din județul Botoșani a înregistrat o creștere în acest an școlare. Potrivit șefului Inspectoratului de Poliție Județean, Viorel Șerbănoiu, în perioada septembrie-februarie au fost sesizate un număr de 30 de infracțiuni, 25 fiind comise în mediul urban și doar cinci în mediul rural. El a mai spus, în cadrul ședinței de Colegiu prefectural, că evenimentele de violență au avut loc în școli sau în perimetrul acestora și s-au datorat unor conflicte spontane între elevi. Mai grav este că printre victime s-au numărat și trei profesori, aceștia fiind agresați de către elevi.

like facebookPe genul de fapte, 12 sunt infracțiuni de loviri sau alte violențe, iar 18 sunt infracțiuni de furt. 25 comise în mediul urban și cinci în rural. Victime sunt 27 elevi și trei profesori, iar autori 28 de elevi și două persoane de altă categorie. În 27 de cazuri infracțiunile au fost comise în unități unde nu este prevăzută pază. Majortitatea infracțiunilor de loviri sau alte violențe se datorează unor conflicte spontane între elevi și au fost comise în timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când nu erau supravegheați de profesori”, a spus șeful IPJ Botoșani.

Șerbănoiu susține că din cele 500 școli, 346 nu dispun de pază și sisteme video, cele mai multe, aproape 300, fiind din mediul rural. Unitățile de învățământ cu grad de risc au fost incluse în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale Poliției.

 

One thought on “Cazurile de violență în școlile botoșănene, în creștere. Victime: 27 elevi și trei profesori, în primul semestru al anului școlar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *