Proiectul de buget al municipiului Botoșani, dat peste cap de posibilele majorări salariale. Flutur: Este posibil să crească niște tarife

catalin fluturMajorarea salariilor angajaților din Primăria Botoșani ar da peste cap bugetul local. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că pentru a se încadra în buget și cu celelalte cheltuieli, ar trebui fie să recurgă la reduceri de personal. Edilul spune că este probabil, de asemenea, ca să crească și unele tarife.

like facebookMunicipalitatea și-a propus să încaseze anul acesta din taxe și impozite 36 milioane lei, iar bugetul pentru salarii, în cazul în care va fi operată majorarea salarială ar ajunge la 34 milioane lei.

Avem 9 milioane lei creștere la fondul de salarii. Soluția este clar reducerea de personal, ca să ne încadrăm în buget., Noi aveam un proiect de buget, dar ne-au apăut aceste probleme. Noi nu am făcut măriri de taxe și impozite neștiind că vor apărea aceste cheltuieli suplimenhtare și ar trebui ca 34 milioane lei să îi ducem în salarii din 36 milioane. Ne rămân 2 milioane. 1,8 milioane lei ne costă pe noi pe an apa meteorică, ca să nu vorbim despre complexitatea cheltuielilor și problemelor pe care le avem. Deocamdată nu discutăm de reducerei de personal, ci cum vom constitui bugetul când ne vom clarifica. Pe anul acesta avem niște taxe și impozite votate. Este posibil să crească niște tarife”, a spus Flutur.

Edilul municipiului Botoșani așteaptă vineri decizia Guvernului cu privire la majorările salariale din administrație.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *