Bărbat din Botoşani reţinut de poliţişti, după ce înşela persoane prin metoda „premiul”

inselat pe internetUn bărbat din Botoşani şi o femeie din Sighetu Marmaţiei au fost prinşi de poliţiştii prahoveni, după ce au înşelat trei persoane prin metoda premiul. Botoşăneanul, de 30 de ani, a contactat, în vara anului trecut, două persoane din Ploieşti şi pretinzând că ar fi beneficiarii unor premii oferite de o societate de telefonie, le solicita diverse sume de bani, sub pretextul că acest lucru ar face parte din procedura necesară intrării în posesia premiilor.

De asemenea, alte 8 persoane au fost contactate de aceștia, însă au refuzat să dea curs ‘ofertei’ așa-zisului angajat al firmei de telefonie.

like facebookBanii ar fi fost transmiși prin mijloace electronice de plată, fiind ridicați de femeia bănuită, totalizând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.

Joi, în baza probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de înșelăciune, două de înșelăciune în formă continuată și opt infracțiuni de tentativă la înșelăciune.

Anchetatorii vor solicita instanței de judecată dispunerea de măsuri preventive față de cei doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *