Șoferii începători, pericol public pe străzile din Botoșani. Șeful Poliției Rutiere către instructorii auto: Îmi puteți spune cine i-a pregătit?

mihai ghiorghi danut ciubotaru dan nechiforȘeful Serviciului Poliţiei Rutiere Botoșani, Mihai Ghiorghi, îi trage de urechi pe instructorii auto. Acesta a declarat că tot mai mulți șoferi începători produc accidente rutiere, iar acest lucru se datorează și faptului că nu sunt atât de bine pregătiți la școlile de șoferi. Declarația a fost făcută, vineri, în cadrul unei întâlniri cu instructorii auto, când șeful Poliției Rutiere Botoșani a prezentat și o situație cu accidentele provocate de șoferii cu permis de până într-un an: opt accidente grave petrecute doar anul trecut, soldate cu trei persoane decedate și șapte răniți.

like facebookVorbim de evenimentele rutiere în care au fost implicații șoferii începători și mă aștept ca cineva din sală să ridice mâna și să ne spună el l-a școlarizat pe elevul respectiv. Pe  30 ianuarie, Laurențiu Rusu, de 20 ani, din Costești,  șofer de 11 luni, conducea un autoturism pe raza comunei pierde controlul și acostează două persoane de sex feminin, una moartă și una în stare gravă. Îmi puteți spune cine l-a pregătit? Anul trecut, în martie, a fost găsită o persoană decedată în drum. În urma verificărilor efectuate rezultă că autorul accidentului era Irina Vreme, de 19 ani, posesoare a permisuilui de conducere de două luni. Mă uit la situația școlilor de șoferi, iar la prima examinare văd procente foarte bune cu privire la cunoașterea regulilor de circulație, dar bănuiesc că activitatea de pregătire practică suferă. Noi dăm testare pentru cei cărora li se reține permisul de conducere și avem procent de 62% de promovare, iar dvs aveți 92% promovare. Noi, poliția rutieră, lucrăm cxu materialul pregătit de dvs. Cât de bine îl pregătiți și modelați ne ușurați munca. Din păcate, activitate de pregătire practică lasă de dorit”, a spus Mihai Ghiorghi.

Unul din instructorii auto prezent la întâlnire a cerut ca și psihologii și medicii psihiatri să fie prezenți la astfel de discuții, întrucât este convins că avizul psihologic este dat cu larghețe aspiranților la carnetul de șofer.

 

8 thoughts on “Șoferii începători, pericol public pe străzile din Botoșani. Șeful Poliției Rutiere către instructorii auto: Îmi puteți spune cine i-a pregătit?

    1. 1 nu poti numi ipocrit o persoana daca nu o cunosti,
      2 aceasta persoana a ajuns unde probabil neam de neamul tau nu o sa ajunga vreodata,
      3 la examen ar trebui ca politistul sa stea o saptamana 2 pentru a-si da seama de competentele elevului,
      4 se intampla ca in ziua respectiva sa nu aiba greseala sau sa prinda un traseu usor gen:varianta si putin circulata si uite asa ajunge in posesia permisului
      5 dupa parerea mea cred ca ar trebui bagat poligonul si foarte mult interes din partea intructorilor…pe acestia momentan ii preocupa banii..a luat banii nu l mai intereseaza

  1. Nu_ mi dau cu parerea despre mita , dar…!!!unii instuctori , cel putin doi dintre ei ,, scolesc,, elevele pentru pregatirea practica intr_o garsoniera din fosta strada luna nr 17. Sa nu comenteze vreo unul dintre aia doi ca …..!!!! Cum iau viitoarele soferite permisul?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *