Ateliere creative de confecționat mărțișoare, la Muzeul de Etnografie

martisoare-16Secţia de Artă plastică – Etnografie a Muzeului Judeţean Botoşani organizează, la Muzeul de Etnografie, din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50, Botoşani, în perioada 20 – 24 februarie 2017, între orele 8.00 – 16.00, atelierele creative intitulate „În prag de primăvară”.

Aflate la a II-a ediţie, acestea îşi propun introducerea participanţilor, ce pot avea vârste cuprinse între 4 ani şi 65+, în lumea începuturilor de vreme, când omul tradiţional, agricultor şi păstor, căuta să stabilească o relaţie între el şi infinitatea cosmică, prin anumite repere bine ştiute, iar Baba Dochia trăia pe pământ.

like facebookPe de altă parte, în prag de primăvară, se purtau, se poartă şi  se vor purta mărţişoare, expresie de substanţă eternă, obicei şi manifestare a unui străvechi scenariu de înnoire a timpului, aşa că îi vom deprinde, pe cei dornici a fi prezenţi, cu tehnicile de confecţionare ale acestor obiecte-simbol.

Pentru participarea la ateliere este necesara achitarea taxei de intrare, în valoare de 2 lei (pentru grupuri şi copii). În vederea asigurării fluenţei activităţilor, va rugăm să faceţi programări la numărul de telefon: 0231.515506.

Sursa: comunicat Muzeu etnografie

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *