Costel Lupașcu deputat PSD Botoșani: „Guvernul PSD asigură accesul la medicamente gratuite pentru toate categoriile sociale”

deputat costel lupascu- botosaniDeputatul PSD Costel Lupașcu a declarat miercuri că Guvernul Grindeanu trebuie să revină la realizarea programului de guvernare al PSD și să ia măsuri pentru a asigura accesul la medicamente pentru toate categoriile sociale.

Conform Institutului Național de Statistică, o familie din România cheltuie în medie 60 de lei pe lună pentru medicamente și alte produse medicale. La pensionari, cheltuielile depășesc în medie 90 lei pe lună. Dar acolo unde sunt probleme medicale mai serioase, sumele cresc semnificativ, iar familiile sărace nu și le pot permite. E nevoie ca Guvernul să vină cu soluții pentru a asigura dreptul constituțional la sănătate, pe care îl are orice cetățean din această țară”, a declarat Costel Lupașcu.

like facebookÎn opinia deputatului Costel Lupașcu, Guvernul ar trebui să prevadă ca pentru fiecare afecțiune, pacienții să aibă o opțiune terapeutică pe care și-o pot permite, mergând până la gratuitatea completă. „Eu consider  că fiecare pacient care pleacă de la medicul curant cu o rețetă și intră într-o farmacie trebuie să își poată achiziționa medicamentele de care are nevoie, indiferent de nivelul veniturilor. Aceasta înseamnă, să avem cel puțin un echivalent farmaceutic gratuit pentru fiecare tip de tratament. Există o astfel de măsură în programul de guvernare al PSD, iar în opinia mea ar trebui ca aceasta să fie introdusă chiar din acest an”, a explicat Costel Lupașcu.

Reprezentantul PSD a mai spus că orice zi de întârziere privind intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru anul 2017 reprezintă bani în plus pe care cetățenii îi vor scoate din buzunar pentru plata medicamentelor.

Dacă Guvernul Grindeanu și-a propus să introducă această măsură de a exista un medicament gratuit pentru fiecare afecțiune, atunci înseamnă că orice zi de întârziere până la publicarea Legii bugetului în Monitorul Oficial înseamnă bani în plus pe care oamenii îi scot din buzunar pentru achitarea medicamentelor de care au nevoie. Fac un apel imperetiv la adresa  domnului Președinte Iohannis să se gândească la toți cetățenii României și să promulge Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017, să lase Guvernul României să își facă treaba și să realizeze în interesul cetățenilor tot ce a promis în campanie”, a precizat deputatul Costel Lupașcu.

sursa: comunicat PSD

3 thoughts on “Costel Lupașcu deputat PSD Botoșani: „Guvernul PSD asigură accesul la medicamente gratuite pentru toate categoriile sociale”

  1. Extraordinar, Lupascule! Imi spui o mare noutate, veche de peste doua decenii.Ce, pina acum celelalte Guverne nu asigurau accesul tuturor cetatenilor la medicamente? Ba da, insa medicamentele erau scumpe , ca si acum de altfel. Eu credeam ca vrei sa ne spui ca din Fondul Suveran de Investitii( deocamdata numai pe hirtie) actualul Guvern s-a hotarit sa construiasca o fabrica de medicamente care sa asigure accesul tuturor romanilor prin preturile mai mici fata de cele practicate de golanii care le aduc din afara si ne sugruma prin preturile mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *